Gå til innholdet

Øyvind Skogvoll
E-post: markedsavdeling@saltdalshytta.no Endre info

Bytt bilde

Hytteeieren

Vi er en familie med mor, far og tre gutter som bygger hytte langt til fjells - uten vei, vann og strøm, med romslig tidsplan og mye egeninnsats. Jeg skriver om hyttekos, snekring, tips og triks. Til daglig arbeider jeg med visualisering, design og internett hos Saltdalshytta.

Hytta på Brattlia

Type: Aurora 814 A
Byggår: 2011
Beliggenhet: Nordland
LES MER

Sommer i september

Den andre helgen i september var det igjen på tide med en tur på hytta. Og denne gangen klaffet været 100%!

16. september 2015
60 av 64


Fredag kveld var det et fantastisk nordlys over hytta.

Hytteserien Aurora er oppkalt etter nordlyset.

På tur opp mellom Snyfjell og Kvantoaksla.

Vi har passert toppen og er på tur nedover Snyfjellheia, med utsikt over fjell, fjorder og fiskevann.

Fint lørdag kveld også, selv det ikke var nordlys.

Selv om hytta bare har solcellestrøm, omformes den til 230v og driver vanlig LED-belysning - både ute og inne.

Nysgjerrige tilskuere. Tipper de gleder seg til altanen blir ferdig slik at de kan begynne å bruke den.

Sist jeg var oppe monterte jeg blandebatteri på kjøkkenet og begynte med innvendige vannrør.

Godt i gang med vedklyvinga!

Det egenkomponerte altanrekkverket skal utstyres med glass neste gang jeg kommer hit.

Vi kom opp ved solnedgang fredag kveld, med skyfri himmel og svært behagelig temperatur. Etter å ha tatt av oss ryggsekkene og startet kjøleskapet ble vi sittende ut og nyte sommerkvelden - jeg mener høstkvelden - med et lys som benyttet hele spekteret på en gang. Etter en sen middag/kveldsmat flyttet vi oss ut igjen, og ble sittende og se på stjernene som kom fram på den måneløse himmelen, og etterhvert også et fabelaktig nordlys. Underholdning som er langt mer spektakulær og mindre forutsigbar enn det NRK kan varte opp med. Her ser vi på fjellrekka i stedet for gullrekka. 
 
Lørdag hadde far sjøl planlagt tur til Snyfjell, en av fjelltoppene i nærheten av hytta. Så da ble det tidlig revelje, egg & bacon og pakking av tursekken. Pølser, sjokolade, Real turmat, kaffe - og et par andre forfriskninger. Vi tok oss god tid, studerte fuglelivet og den merkelige geologien i området, og drakk iskaldt smeltevann fra snø som den dårlige sommeren ikke hadde klart å ta knekken på - og som snart kommer til å få besøk av denne sesongens fnugg. 
 
Apropos fugleliv. Dette var jo første helg i rypejakta, og til stor glede for rypene vi så på turen er det ingen i vår familie som ser underholdsningsverdien i å blåse hodet av små, forsvarløse fugler. Og dette gjelder spesielt den ene fjellrypa som nektet å fly, men som heller foretrakk å bare spasere litt lenger bort når vi kom på et par meters avstand.
 
Vel tilbake på hytta stekte vi kylling og grønnsaker på bålpanna, spiste på terrassen, og ble sittende ute sammen med hyttenaboene til over midnatt. Stjerneklart og fint, og ikke nordlys denne kvelden. Men veldig hyggelig!
 
Søndagen startet vi vedklyveren, og guttene byttet på å klyve veden vi hadde sagd sist vinter og kappet i sommer. Jeg jobbet også med å gjøre ferdig detaljer på altanen jeg har puslet med det siste året.
 
Takk for denne gang! :)