Gå til innholdet

Øyvind Skogvoll
E-post: markedsavdeling@saltdalshytta.no Endre info

Bytt bilde

Hytteeieren

Vi er en familie med mor, far og tre gutter som bygger hytte langt til fjells - uten vei, vann og strøm, med romslig tidsplan og mye egeninnsats. Jeg skriver om hyttekos, snekring, tips og triks. Til daglig arbeider jeg med visualisering, design og internett hos Saltdalshytta.

Hytta på Brattlia

Type: Aurora 814 A
Byggår: 2011
Beliggenhet: Nordland
LES MER

Snekring i øsende regnvær

Etter en litt slapp sommer var det nå på tide å få gjort ferdig mer av detaljene på terrassen foran hytta. Værgudene spilte ikke helt på lag denne helga.

21. september 2015
61 av 64


Lørdag morgen. Opparbeiding av motivasjon i sofakroken mens regnet hamrer løs.

Egenkomponert rigg for bæring av glass, bestående av en Bergans Powerframe meis, et liggeunderlag, stropper, og kork for å legge mellom glassene.

Første lass er kommet opp.

Teknisk pause før lass nr to skal bæres.

Her skal det bli en trivelig bålplass med benker rundt, men akkurat nå ser det mest ut som en potetåker.

Altandekket begynner å komme på plass, akkompagnert av regn og vind.

Bedre vær søndag, og kanten av totoms åtte er kommet på plass.

I 'vinkelen' skal jeg støpe en grill eller grue som kan brukes til grilling, bålbrenning og kos.

Søndag ettermiddag, klar til å gå ned. Glassrekkverket får jeg heller montere på neste tur.

Jeg har komponert et eget altanrekkverk av treverk og glass. Nå var glasset ferdig kuttet og slipt, men jeg hadde ikke tålmodighet til å vente helt til snøscootersesongen med å få det opp. 

Jeg kom til hytta fredag kveld etter en hektisk uke på jobb, og køyet tidlig. Lørdag morgen gikk jeg de knappe 2km ned til veien for å hente glassplater, i slagregn, vind og tåke. På ryggen hadde jeg meisen fra min Bergans Powerframe ryggsekk, et liggeunderlag og div reimer. Dermed fikk jeg festet glasset på meisen med litt beskyttelse rundt. Mellom glassene la jeg små korkbiter som jeg fikk da jeg hentet glasset. Det var tilsammen ca 50 kilo, så det ble to turer. Mellom slagene måtte jeg tørke meg foran ovnen.

Jeg var heller ikke helt ferdig med den fremre delen av altanen. Der skal kanten fungere som sittebenk rundt bålplassen, og siden planen hadde blitt justert underveis måtte jeg gjøre noen tiplasninger av bjelkelaget før altandekket kom på. Uværet sørget for at både altanen og nærområdet så ut som en potetåker, så det ble litt slitsomt å holde på. Det passet således godt at hyttenabo Torbjørn kom innom og inviterte meg på elgsteik til middag den kvelden.

Søndag ble været bedre, og jeg ble stort sett ferdig med benken rundt bålplassen. Altanen har en kantbjelke av totoms åtte, og det ligger dessuten en totoms åtte med flatsiden ned rundt hele kanten. Denne blir god å sitte på, og gir dessuten altanen et meget solid preg.

Jeg rakk ikke å montere glasset i altanrekkverket, men det fikser jeg neste gang! Da kan jeg også komme med en beskrivelse av hvordan jeg har bygd rekkverket.