Gå til innholdet

Øyvind Skogvoll
E-post: markedsavdeling@saltdalshytta.no Endre info

Bytt bilde

Hytteeieren

Vi er en familie med mor, far og tre gutter som bygger hytte langt til fjells - uten vei, vann og strøm, med romslig tidsplan og mye egeninnsats. Jeg skriver om hyttekos, snekring, tips og triks. Til daglig arbeider jeg med visualisering, design og internett hos Saltdalshytta.

Hytta på Brattlia

Type: Aurora 814 A
Byggår: 2011
Beliggenhet: Nordland
LES MER

I vedskogen

Har man en vedfyrt hytte trenger man ved, og senvinteren er en perfekt tid å dra i vedskogen på.

03. april 2016
64 av 64


Stjerneklart og fint fredag kveld

Lørdag morgen. Har vært nede og byttet fra sluffe til slede, og er på tur opp igjen.

På rekognoseringstur.

Så er vi i gang!

Første lass - avreise.

Første lass - ankomst.

Slik så det ut på slagmarken etter endt arbeid.

Elias sørget for grillet entrecote!

Vel utført arbeid - nå kan vi reise hjem igjen!

Værmeldingen for helga var fin, med sol på dagtid og frost om natten. Det gir skareføre og enkle forhold å bevege seg rundt omkring i - om det er til fots eller på snøscooter.
 
Eldstemann Elias var hjemme på permisjon fra militæret og ble med til fjells fredag kveld. Da var det en fantastisk stjernehimmel og antydning til nordlys, og jeg klarte ikke å la være å ta en tur ut med kameraet.
 
Lørdag morgen dro jeg og hentet sleden før jeg tok en liten rekognoseringstur i skogteigen som vår hyttetomt er skilt ut fra. Der har vi velsignelse til å sage kortreist ved til hytta, i et heller kupert og delvis ufremkommelig terreng. Jeg fant et sted som trengte litt tynning, der det også var en del skadde trær som trengte aktiv dødshjelp. Saga startet på første forsøk, og så var det bare å sette i gang.
 
Etter et par lass vekket jeg soldaten, og vi spiste frokost sammen før vi fortsatte med arbeidet. Vi sagde og kjørte tilsammen ni lass til vår hytte og til nabohytta, kun avbrutt av et kaffebesøk av broderen og familien hans. Da siste lass ble kjørt var føret så bløtt at det var helt greit å si stopp da.
 
På kvelden serverte Elias entrecote, og besøk fra noen nabohytter resulterte i en omgang titusen, Trivial Pursuit og et par glass vin.
 
Søndag formiddag ryddet og ordnet vi i hytta, og dro tidlig ned før regnet kom.