Gå til innholdet

Øyvind Skogvoll
E-post: markedsavdeling@saltdalshytta.no Endre info

Bytt bilde

Hytteeieren

Vi er en familie med mor, far og tre gutter som bygger hytte langt til fjells - uten vei, vann og strøm, med romslig tidsplan og mye egeninnsats. Jeg skriver om hyttekos, snekring, tips og triks. Til daglig arbeider jeg med visualisering, design og internett hos Saltdalshytta.

Hytta på Brattlia

Type: Aurora 814 A
Byggår: 2011
Beliggenhet: Nordland
LES MER

Hytta på Brattlia

Vi holder på å bygge en Aurora 814 langt til fjells, uten vei, vann og innlagt strøm - med mye egeninnsats.

13. januar 2015


Hytta en tidlig vinterdag

Høsten er også fin på hytta

Utsikten kan også være fin.

Vinterkveld

Sommerkveld.

Siden tomta ligger et stykke fra veien - en halvtimes gange i delvis bratt terreng - skaper det enkelte utfordringer med tanke på blant annet transport. I tillegg er det et par timers kjøring fra Bodø, der familien bor. Så med tanke på at vi planlegger å gjøre mye egeninnsats, er ikke dette et sted jeg kan kjøre innom på ettermiddagen og snekre. Det vil begrense seg til enkelte helger og noen feriedager, så det kommer til å ta litt tid før alt er ferdig. 

Men i disse traktene har jeg vokst opp og gått på fjellturer da jeg var yngre, så det var ikke aktuelt å bygge andre steder. Dessuten har flere av barndomskameratene mine hytte i det samme området.

Modellen vi valgte var en Aurora 814. Den passet fint på tomta, og egnet seg også godt for vedfyring siden den ikke er så stor. 
Grunnarbeidet startet i juni 2011, og i løpet av sommeren og høsten jobbet vi med råbygget og fikk dette ferdig før vinteren kom. I 2012 begynte jeg med det innvendige arbeidet, og i løpet av sommeren fikk jeg  satt opp og lagt panel på de innvendige skilleveggene, lagt inn solstrøm og satt i drift toalettet, slik at hele familien kunne begynne å bruke hytta.

Siden da har det gått slag i slag med hyttekos og litt snekring, så nå begynner det meste å bli ferdig. Det står igjen litt småplukk her og der, men det tar vi innimellom. 

Bloggen min blir en blanding av tips og triks, inspirasjon og hytteliv.

PS: Når jeg ikke er på hytta jobber jeg med 3D-visualisering og design hos Saltdalshytta, så dette byggeprosjektet har også vært en øvelse i å se om løsningene jeg har lagd på en datamaskin lar seg gjennomføre i virkeligheten. Og det har det stort sett gjort!