Gå til innholdet

Øyvind Skogvoll
E-post: markedsavdeling@saltdalshytta.no Endre info

Bytt bilde

Hytteeieren

Vi er en familie med mor, far og tre gutter som bygger hytte langt til fjells - uten vei, vann og strøm, med romslig tidsplan og mye egeninnsats. Jeg skriver om hyttekos, snekring, tips og triks. Til daglig arbeider jeg med visualisering, design og internett hos Saltdalshytta.

Hytta på Brattlia

Type: Aurora 814 A
Byggår: 2011
Beliggenhet: Nordland
LES MER

Første tur til Brattlia i 2016

Fredag 1. januar, også kalt første nyttårsdag, pakket vi sekken og gikk på ski opp til hytta!

03. januar 2016
63 av 64


Fornøyd med at familien var de første i 2016 på ski opp forbi trimkassen. Kvantoaksla, Brattliskogen og hytta skimtes i bakgrunnen.

Selv om randonnee-bindinger er en forholdsvis ny oppfinnelse, er dette vannhenting på gamlemåten.

Frokost lørdag morgen, andre nyttårsdag. Egg og bacon er en selvfølge.

Lørdagen opprant med et nydelig vær, og jeg klarte ikke å la kameraet ligge urørt.

Et svakt lysskjær på de høyeste toppene varsler om at sola er på vei tilbake.

Jeg fyrte så kraftig i ovnen at hele hytta ble farget rød innvendig.

I det fjerne venter Helldalisen på sitt første solstreif i det nye året.

Vedstabelen jeg lagde før vinteren er lett tilgjengelig.

Mitt selvkomponerte altanrekkverk står fremdeles. Det skulle bare mangle, siden hovedingrediensen er totoms åtte.

August og jeg dro på Slåttaksla for å se om sola rakk over kanten. Det gjorde den. Nesten.

Det var tre kun delvis fornøyde gutter på 13, 17 og 19 år som ble tørnet ut av sengene ganske tidlig på første nyttårsdag, med beskjed om å spise skikkelig fokost, og få på seg ullklær, anorakker og skistøvler. At et par av de sovnet av på den fem minutter lange bilturen fra odelsgården og opp til parkeringsplassen der skiløypa starter, var også et dårlig tegn. Og å bruke ordet 'skiløypa' er å ta litt vel hardt i... Vi (dvs far sjøl) hadde funnet ut av vi skulle ta den korteste ruta fram til hytta, og her er det ikke noen løype i ordets rette forstand, men mer et spørsmål om å krysse seg etter beste evne opp forbi Brattbergan og videre innover mot hytta. 

Om det var den friske fjelluften eller ryktene om oppgradert bredbåndsrouter fra ICE som gjorde utslaget vet jeg ikke, men før jeg hadde klart å få på meg mine egne ski var guttene halvveis oppover lia i godt driv, og alle sure miner var borte. Dagene er korte her nord på denne tiden av året, så det blir ikke allverdens tid til uteaktiviteter. August og jeg tok en tørn i akebakken med hodelykt på, mens de to største sov en middagslur - før middag. Senere på kvelden kom hyttenaboene innom, og det var som vanlig veldig hyggelig.

Lørdag morgen våknet jeg til klarvær, stjerner og måneskinn. Som vanlig klarte jeg ikke å bli liggende, men fyrte kraftig i ovnen og tok med meg kameraet ut i mørketidslyset. Senere på dagen tok August og jeg turen opp på Slåttaksla for å se om sola kom seg over kanten. Det gjorde den akkurat ikke, men himmelen og lyset var ikke noe mindre flott av den grunn!

Så var det bare å pakke sammen, kjøre på ski ned til veien og reise tilbake til Bodø.  Dette ble en fin start på det nye året!